Peru | Fairtrade Organic
Origine Peru koffie
ProcesVan maart tot oktober worden de koffiebessen van deze Peru manueel geplukt in 3 picking rounds. Na 15 uur fermentatie wordt de koffie gedroogd in de zon, in patio's. Bij de teelt worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. De impact op water- en bodemkwaliteit wordt geminimaliseerd, dankzij management van restwater. |
|
Driedubbel duurzaam
Deze nieuwe Origine koffie in bonen en gemalen is niet alleen uniek in smaak, maar ook in duurzaamheid. Hij is maar liefst driedubbel gecertifieerd. Hoezo, driedubbel? De koffie werd geproduceerd in samenwerking met Fairtrade, het Europees Bio label én CO2-neutraal gebrand.
Waarom is deze koffie driedubbel duurzaam?
- Fairtrade: De koffieboeren krijgen gegarandeerd een minimumprijs als vangnet tegen zware marktprijsdalingen.
- Bio: Er worden geen kunstmatige meststoffen of chemische pesticiden gebruikten op de plantage;
- Klimaatneutraal: De CO2-uitstoot wordt teruggebracht tot nul via reductie of compensatie van emissies in de koffieketen, van plantage tot winkelpunt.
Dankzij de Fairtrade Klimaat Academie kunnen de koffieboeren regelmatig trainingen bijwonen over manieren om door de klimaatcrisis heen te blijven groeien. Dit kan gaan over het aanplanten van bomen, irrigatie, gewasdiversificatie en schone energie.
Als je kiest voor Fairtrade, steun je boeren zoals deze om samen vaardigheden en kennis uit te wisselen, zodat ze terug kunnen vechten tegen de uitdagingen van de klimaatcrisis.
Andere origine koffies
Ontdek alle onze Origine koffies, elk met een unieke smaak en eigen verhaal.